Skip to main content
Sodišče Sodišče
Poslovanje sodstva
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Vrhovno sodišče Republike Slovenije se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani sodisce.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18).

To spletišče dosega raven dostopnosti AA smernic za načrtovanje spletnih vsebin Web Content Accessibility Guidelines WCAG 2.0.

Na spletni strani so na več mestih povezave do dokumentov v zapisu PDF (Adobe Acrobat). Dostopnost dokumentov v zapisu PDF je lahko problematična za slepe, ki uporabljajo bralnik zaslona. Dokumenti v zapisu PDF so lahko manj dostopni ali nedostopni zaradi pridobivanja dokumentov iz različnih virov, tudi od tretjih oseb, ter zaradi raznolikih tehničnih načinov izdelave teh dokumentov.

V primeru, da določene vsebine, ki jih potrebujete, trenutno niso dostopne, vas prosimo, da pišete na naslov srsu.vsrs@sodisce.si.

Obvestila o primerih neskladnosti z dostopnostjo spletišča sprejemamo na elektronski naslov srsu.vsrs@sodisce.si. Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bo sporočeno, kdaj bo odgovor podan in razlogi za zakasnitev odgovora.

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravlja Inšpektorat za javni sektor.

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo Inšpektoratu Republike Slovenije za informacijsko družbo (IRSID) po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.irsid@gov.si.


Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

 

Za vse ostale informacije povezane z dostopnostjo spletišča se obrnite na:

Služba za odnose z javnostmi pri VSRS
Tavčarjeva 9
1000 Ljubljana

e-pošta: srsu.vsrs@sodisce.si
telefon: (01) 366 42 71

 

Ta izjava je bila nazadnje posodobljena 17. 4. 2023.